Trailerverzekering

Het is mogelijk om uw paardentrailer via ons verzekeren. Wij brengen dit risico onder bij A.S.R.

Basisdekking

Diefstal van of schade aan uw paardentrailer verzekert u met de Aanhangwagenverzekering. De basisdekking van de Aanhangwagenverzekering is de Caso Allrisk-dekking. U heeft geen aparte dekking af te sluiten voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) voor de paardentrailer. Deze is namelijk al verzekerd op de WA-dekking van het trekkende motorrijtuig. Deze WA-dekking vergoed de schade die u met de paardentrailer veroorzaakt aan een ander of zijn of haar spullen.

De basisdekking van de Aanhangwagenverzekering is de Casco Allriskdekking.

Verzekerd is:

 • Schade door natuurgeweld, brand en diefstal
 • Schades door eigen schuld zoals een aanrijding

Verplichtingen om diefstal te voorkomen:

Laat u de paardentrailer zonder toezicht achter? Of laat u de paardentrailer achter in de (winter)stalling? Dan moet u er voor zorgen dat de paardentrailer beveiligd is met een koppelingsslot, een wielklem of een wielketting:

 • goedgekeurd door het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV), www.stichtingvbv.nl
 • in goede, bruikbare staat

Keuzedekking Pechhulp

U kunt de Casco Allrisk dekking uitbreiden met de aanvullende keuzedekking Pechhulp. U krijgt dan hulp als de paardentrailer niet verder kan rijden door pech. Ook in uw eigen woonplaats. En er geldt geen maximum voor het aantal keer dat u de pechhulp inschakelt.

Verzekerd is:

 • Hulpverlening bij diefstal of beschadiging
 • Berging, stalling en noodzakelijk vervoer naar het dichtstbijzijnde herstelbedrijf
 • Vervoer van de paardentrailer (vooraf toestemming noodzakelijk)
 • Noodzakelijke huur vervangende paardentrailer
  (vooraf toestemming noodzakelijk)

Schadevergoeding

Zodra u de schade heeft gemeld, wordt de schade vastgesteld. Vanzelfsprekend dient u dan de schade te kunnen aantonen. Soms wordt de schade vastgesteld met hulp van een deskundige. Bent u het niet eens met de schadevaststelling van de deskundige? Dan mag u ook een eigen deskundige nog naar de schade laten kijken. De kosten daarvan worden tot maximaal de kosten van de expert van A.S.R. vergoed.

Wat wordt er vergoed bij diefstal of total loss van de paardentrailer?

Dagwaarde paardentrailer

De dagwaarde van de paardentrailer wordt vergoed. Dat is de verkoopwaarde van de paardentrailer net voor de schade. Deze waarde wordt eventueel vastgesteld samen met een deskundige.

Restwaarde van de paardentrailer

Er wordt altijd rekening gehouden met een eventuele restwaarde van de paardentrailer. Dat is de waarde van de paardentrailer na een schade. Die wordt van de door A.S.R. vastgestelde waarde afgetrokken. De restwaarde krijgt u dus niet vergoed.

Wat wordt er vergoed bij reparatie van de paardentrailer?

 • De reparatiekosten worden vergoed
 • Zijn de reparatiekosten hoger dan het verschil tussen de door A.S.R. vastgestelde waarde van de paardentrailer direct voor de gebeurtenis en de waarde van de restanten na de gebeurtenis? Dan wordt het verschil tussen die beide waarden vergoed.
 • Laat u de schade niet repareren? Dan wordt 75% van de vastgestelde reparatiekosten vergoed.

Premie en eigen risico

De premie is afhankelijk van diverse factoren. Voor de exacte premietarieven verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met een van onze medewerkers.

U kunt kiezen voor een eigen risico van € 250, € 500 of geen eigen risico. Geen eigen risico geldt bij hulpverlening en de keuzedekking Pechhulp.